Forum Logo




Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Aralık 2023, 14:05   #1
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor




Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor
Www.TrendForum.Net

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor



Haberler.com'un YouTube kanalına konuk olan Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Marmara'da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Marmara'nın tamamının büyük tehlike altında olduğunu belirten Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin yorumunu da paylaştı.
Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Haberler.com stüdyosunda Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Bursa Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Moriwaki, Türkiye genelinde ve İstanbul özelinde deprem risklerini anlattı.

"MARMARA TAMAMEN TEHLİKELİ"
2 gün önce merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Sarsıntı Bursa ve İstanbul başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Haberler.com stüdyosuna konuk olan Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'ndeki 5.1'lik depremin zemine yakın olduğu için İstanbul'da net bir şekilde hissedildiğini belirtti. Moriwaki, "Marmara'daki Kuzey Anadolu Fay Hattı 1939'da Erzincan, 1941'de Tokat depremleri ile domino taşı gibi geldi ve 99 depremi oldu. 1912'de de Çanakkale tarafında kırılma oldu. Arada boşluk var. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Düzce'den sonra kuzey kolu var, Adalar'ın güneyinde. Güney kol ise Gemlik ve Bursa çizgisinde ilerliyor. Bu fay hattı uzun zamandır kırılmadı. O nedenle Marmara Bölgesi tamamen riskli durumda, tehlikeli. Kuzey kol İstanbul'a daha yakın olduğu için burada etkisi daha fazla olur." dedi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

"BÜYÜK DEPREMLER ANİDEN GELMEZ, HABERCİ SARSINTILAR OLUR"
Bu depremin beklenen büyük İstanbul depremini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Deprem Uzmanı Moriwaki şu yanıtı verdi: "Mesela Kahramanmaraş'ta 7.7'lik büyük deprem olmadan önce 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler oluyordu, büyük depremin habercisiydi. Ama tek tek geliyorsa orada büyük deprem bekleniyor diyemiyoruz. Daha sık olmaya başlarsa büyük deprem yaklaştı diyebiliriz. Genel olarak aniden gelmiyor çok büyük depremler. İstanbul'da da sarsıntılar sıklaşırsa; 5, 4, 3 şeklinde depremler olursa büyük depremi konuşabiliriz. Ancak kaçınılmaz olan büyük deprem yaklaşırken, asıl önemli olan nokta kentsel dönüşümü iyi bir şekilde yapmak olacaktır."

KIBRIS, HATAY, MERSİN VE ANTALYA'YI UYARDI
Moriwaki hangi illerde deprem beklendiğine de değinerek, "Kıbrıs, Hatay, Mersin ve Antalya ile deniz kenarı bölgelere dikkat. Tsunami için de dikkatli olmak gerekiyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'de tsunami olabilir. O nedenle depremin ardından yükseğe gitmeli, denizden uzak durmalı insanlar." ifadelerini kullandı.


haberler.com
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Aralık 2023, 14:19   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor




Allahım sen koru yarabbim (
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Aralık 2023, 16:05   #3
Çevrimiçi
MaviRuhluAdam
Yanıt: Japon Deprem Uzmanı Moriwaki uyardı: İstanbul depremi geliyor




Korkudann Öldüreceklerr Depreme Gerek Kalmaycakk. . .
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deprem, depremi, geliyor, japon, moriwaki, uyardı, uzmanı, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Beklenen İSTANBUL depremi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Beatrice Tartışma Polemiği 14 29 Haziran 2024 01:15
Uzmanı uyardı: Cilt bakımında ürün çeşitliliği abartılmamalı DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 01 Eylül 2023 10:50
Marmara depreminden en çok oralar etkilenecek! Japon deprem uzmanından uyarı... Beatrice Ülkemizden Haberler 2 28 Ağustos 2023 09:38
Olası Büyük İstanbul Depremi Asi Ruh Trend Sözlük 2 06 Mart 2023 14:03
Kahramanmaraş'taki deprem beklenen İstanbul depremini tetikler mi? 7.7'lik deprem Büyük İstanbul depremini etkileyecek mi? Beatrice Ülkemizden Haberler 0 11 Şubat 2023 12:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net