Forum Logo




Türkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Ekim 2022, 11:12   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Türkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras




Türkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras
Www.TrendForum.Net

İzmir'de işinsanı Zeki Sabuncu, A.Ç. isimli kadından olan iki çocuğunu nüfusuna almamak için Hollanda'ya kaçtı. İki kardeş yıllar sonra babalık davası açtı. Mahkemenin Hollanda'yı bilgilendirmesi üzerine harekete geçen Hollanda polisi, Sabuncu'yu yakalayarak DNA örneği alıp Türkiye'ye yolladı. DNA testiyle Sabuncu'nun biyolojik babaları olduğu belirlenen iki kardeşin, 186 milyon lira serveti olan Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verildi.



İzmir'de müteahhitlik yapan işadamı Zeki Sabuncu (52), 1991'de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden bugün 30 yaşında olan kızları B.Ç. ve 24 yaşında olan oğulları T.Ç. doğdu. Resmi nikâhı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi. Çocuklar dünyaya geldikten sonra A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti.

İstanbul'da bir otelde ortaklığı bulunan Sabuncu'nun Hollanda ile Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketi olduğu öğrenildi. Abla-kardeş, İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde 10 milyon euro (186 milyon lira) serveti bulunan Sabuncu'ya babalık davası açtı. Duruşmalara gelmeyen Sabuncu'ya babalık testi yapılamadı.

YURTDIŞINDAN İLK KEZ DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Mahkeme, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye'de bir ilke imza atıp Rotterdam Başkonsolosluğu'na, Sabuncu'dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı. Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi. Sabuncu, geçen nisan ayında Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Böylece Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurtdışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu. 24 yıl sonra kaçak babadan alınan DNA örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan test sonucu Sabuncu'nun T.Ç. ile ablası B.Ç.'nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme, abla ve kardeşin Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.



TESTTEN KAÇAMAYACAKLAR

Avukat Varol Turbay, "Türkiye'de devam eden bir davada yurtdışında ilk kez DNA alınmış oldu. Hollanda polisi, Zeki Sabuncu'yu bir hafta içinde yakalayarak DNA örneğini alıp Türkiye'ye gönderdi. İzmir Adli Tıp Kurumu da çok seri bir şekilde sonuç bildirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi çok iyi çalışıyor. Yurtdışında yaşayan babalar artık DNA testinden kaçamayacak. Açılan manevi tazinat davası sürüyor" dedi.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
186, bir, dna, gelen, ilk, liralık, milyon, miras, testiyle, türkiyede


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Size Büyük Bir Miras Kaldığını Öğrendiniz ? KoJiRo Kafamıza Göre 14 23 Kasım 2023 01:14
Aziz Yıldırım'ın 777 milyon liralık tazminat davası bilirkişiye gönderildi KoJiRo Fenerbahçe 0 17 Haziran 2022 22:02
Üst üste gelen saat anlamları-Üst üste gelen saatlerin anlamları Beatrice Güzel Sözler 0 31 Mayıs 2022 18:22
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 500 milyon dolarlık finansman desteği KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 27 Mayıs 2022 20:15
Türkiye'de canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl 1 milyon 79 bin 842 oldu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net