Forum Logo




Lanyon Quoit (İngiltere)

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Ağustos 2023, 11:27   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Lanyon Quoit (İngiltere)




Lanyon Quoit (İngiltere)
Www.TrendForum.Net



Lanyon Quoit, İngiltere'nin Cornwall bölgesinde bulunan antik bir megalit yapıdır. Mevcut kalıntılar, Neolitik döneme (MÖ 4000-2500) tarihlenmektedir. Bu antik yapı, kapsamlı bir neolitik megalit kültürünün bir parçası olarak inşa edilmiştir.

Lanyon Quoit, birçok megalit yapısı gibi, devasa kaya bloklarının bir araya getirilerek oluşturulmuştur. Orijinal olarak bir dolmen olarak bilinen yapı, büyük bir yatay taşı destekleyen dört dikey taş sütun üzerine yerleştirilmiştir. Bu tür yapılar, o dönemde gömülü cesetlerin saklandığı yerler olarak kullanılıyordu.

Maalesef, zaman içinde Lanyon Quoit ciddi şekilde hasar görmüş ve bazı parçaları çökmüştür. Bununla birlikte, 19. yüzyılda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sayesinde bazı parçalar yeniden yerine konmuş ve yapı güçlendirilmiştir. Günümüzde, Lanyon Quoit, ziyaretçilerin tarihi bir anıtı keşfetmesi ve Neolitik dönemin izlerini görmesi için popüler bir yerdir.

Lanyon Quoit, İngiltere'nin zengin arkeolojik geçmişine bir örnek teşkil etmektedir. Yapının tam olarak nasıl ve ne amaçla kullanıldığı hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, Neolitik dönemdeki insanların inançları, gömü törenleri ve toplumları hakkında ipuçları sunmaktadır. Bu tür megalit yapıları, tarihi ve arkeolojik açıdan ilgilenen ziyaretçiler için önemli bir kaynak oluşturur.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
lanyon, quoit, İngiltere


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İngiltere - Chelsea Köprüsü Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 20 Temmuz 2023 13:19
İngiltere - Milenium Köprüsü Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 20 Temmuz 2023 13:18
İngiltere’den Türkiye'ye Büyük Ödül! DeepSilence Sinema Dünyası 0 10 Haziran 2023 15:06
İngiltere'de yumurta satışına sınırlama Zeytin Dünyadan Haberler 0 18 Kasım 2022 12:53
Yeni yardımcı hoca İngiltere'den KoJiRo Beşiktaş 0 26 Haziran 2022 09:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net