Forum Logo




Büyük Cholula Piramidi (Meksika)

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Ağustos 2023, 06:32   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Büyük Cholula Piramidi (Meksika)




Büyük Cholula Piramidi (Meksika)
Www.TrendForum.Net



Büyük Cholula Piramidi (Pirámide Tepanapa), Meksika'nın Puebla eyaletinde bulunan antik bir yapıdır. Bu piramit, dünyanın en büyük taban alanına sahip olan antik yapılar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda, bilinen en eski ve en büyük prekolombiya piramitlerinden biridir.

Büyük Cholula Piramidi, M.Ö. 3. yüzyılda inşa edilmeye başlanmıştır. İnşa süreci boyunca, farklı kültürler tarafından kullanılan ve genişletilen bu yapı, Tepanapa adlı Toltek tanrısı adına bir tapınak olarak hizmet etmiştir. Tarihi boyunca, yapıda değişiklikler ve eklemeler yapılmış ve zamanla piramidin üzerine yeni yapılar inşa edilmiştir.

Piramidin en belirgin özelliklerinden biri, üzerini kaplayan büyük bir kil tepedir. Bu tepenin üzerindeki binalar ve yapılar, zamanla büyük bir tepenin oluşmasına neden olmuştur. Bu nedenle, piramidin aslında tepenin altında gizlendiği söylenebilir.

Piramidin tepesinde, Nuestra Señora de los Remedios adlı bir Hristiyan tapınağı bulunur. İspanyol sömürge döneminde inşa edilen bu tapınak, İspanyol kolonizasyonu sırasında yerli kültüre ve inançlara Hristiyan etkilerin eklenmesinin bir örneğidir.

Büyük Cholula Piramidi'nin kalıntıları, ziyaretçiler için arkeolojik bir sit alanı haline getirilmiştir. Ziyaretçiler, piramidin altındaki tünelleri ve kazı alanlarını keşfedebilir ve piramidin eski yapısını daha yakından görebilirler. Ayrıca, piramidin tepesine çıkarak manzarayı izleyebilir ve etrafı gözlemleyebilirler.

Büyük Cholula Piramidi, Meksika'nın tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Antik Meksika medeniyetinin izlerini taşıyan bu piramit, ziyaretçilere tarih ve arkeolojiyle ilgilenenler için büyüleyici bir deneyim sunar. Ayrıca, bölgedeki diğer arkeolojik siteleri ziyaret etmek ve yerel kültürü keşfetmek isteyenler için de önemli bir duraktır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, cholula, meksika, piramidi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Rio Grande Nehri (ABD, Meksika) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 08 Ağustos 2023 05:40
Meksika’da gök taşı geceyi gündüze çevirdi Zeytin Dünyadan Haberler 1 27 Temmuz 2023 10:59
Saklı Sahil Marieta, Meksika KoJiRo Doğa Resimleri 1 07 Mayıs 2023 12:25
Meksika, yılın ilk kasırgası Agatha'ya hazırlanıyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:05
Tocos Meksika Mutfağı Beatrice Dünya Mutfağı 0 15 Mayıs 2022 17:11




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net