Forum Logo




Boyun Bölgesindeki Kırışıklık ve Sarkmaları Önlemenin 6 Etkili Yolu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mayıs 2022, 11:18   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Boyun Bölgesindeki Kırışıklık ve Sarkmaları Önlemenin 6 Etkili Yolu




Boyun Bölgesindeki Kırışıklık ve Sarkmaları Önlemenin 6 Etkili Yolu
Www.TrendForum.Net

Yaşlanmanın ilk belirtileri çoğunlukla göz çevresi ve boyunda kendini gösteriyor. Sarkma ve kırışıklıkları önlemek için 6 etkili öneriyi sizin için derledik.



Tıpkı yüzümüz gibi, boynumuz da çevresel ve genetik faktörler nedeniyle kırışmaya başlar. Çoğu zaman saç beyazlaması ve yüzdeki kırışıklıklar için önlem alıyoruz.

Ancak aynı özeni boynumuza göstermediğimizde tüm çabalar sonuçsuz kalıyor. Çünkü yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaları bir şekilde hafifletsek de boyundaki sarkmalar gençlik ışıltısının sönmesine neden oluyor. Peki boyunda oluşan kırışıklık ve sarkmalar için neler yapılabilir? Sizin için konuyla ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İşte boyundaki sarkma ve kırışıklıkları engellemek için 7 ipucu…

1. Uyku pozisyonuna dikkat edin



Uyku pozisyonu boyun bölgesinde erken yaşlanmaya neden olabilir. Örneğin yan ya da yüzüstü uyumak boynun katlanmasına neden olur. Bu da zaman içinde ciltte kırışıklık oluşmasına yol açar. Uzmanlara göre boyun kırışıklıklarını önlemenin en iyi yolu sırt üstü uyumaktır.

2. Beslenme listenizi gözden geçirin



A vitamini ve beta-karoten açısından zengin besinler, cilt yaşlanmasının önüne geçebilir. Kabak, havuç, greyfurt gibi sarı-turuncu meyve ve sebzeler, hücrelerin genç kalmasını sağlayan karotenoidler açısından zengindir.

3. Cilt bakım rutinine boyun bölgesini de ekleyin



Çoğu kadın cilt bakım rutinini çene çizgisine kadar uygular. Cildinize krem ve serum uygularken, boynunuzu ihmal etmemelisiniz. Yüzünüzle birlikte her gün boynunuzu da nemlendirin. Aynı zamanda güneş kremi sürmeyi de unutmayın. Cildi nemli tutmak ve güneş ışınlarına karşı korumak, boyun bölgesindeki sıkılığın korunmasına yardımcı olur.

4. Masaj yaptırarak vücudun kolajen üretimini artırın



Kendinizi rahatlamış hissederken güzel bir cilde kavuşmak isterseniz masaj seansları tam da size göre! Masajlar, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan kolajenin üretilmesini tetikler. Yüz masajı ayrıca kan dolaşımını artırır. Unutmadan, serçe parmağınızı yukarıdan aşağı doğru hareketlerle boyun bölgesinde gezdirerek kendi masajınızı yapabilirsiniz.

5. Telefona bakarken boynunuzu dik tutun



Telefona yukarıdan bakmak, boynun kırışmasına neden olur. Bu hareket sürekli tekrarlandığında çizgiler derinleşir ve kalıcı kırışıklıklara yol açar. Uzmanlar, telefon kullanırken boynunuzu eğmemeniz gerektiğini belirtiyor. Düz bir açıyla telefona bakarsanız hem boyun ağrılarından hem de kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.

6. Boyun sarkmasını önlemek için basit egzersizler yapın



Basit egzersizlerle boyun kırışıklıklarını önlemek mümkün. Bu egzersizler kaslarınızı sıkılaştırmaya ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur. Düzenli olarak yapıldığında boyundaki cilt sarkmasını önleyebilir. İşte uzmanların en sık tavsiye ettiği egzersizlerden biri:

Sırtınız düz olacak şekilde oturun, çeneniz tavanı gösterecek şekilde başınızı yavaşça geriye doğru kaldırın. Ardından ağzınız kapalıyken çiğneme hareketi yapın ve bunu 20 kere tekrarlayın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boyun, bölgesindeki, etkili, kırışıklık, sarkmaları, yolu, Önlemenin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Uzmanlar Açıkladı! Sırt Ağrısını Kısa Sürede Geçirmenin 6 Yolu DeepSilence Sağlık Haberleri 1 20 Mayıs 2022 20:27
Avatar: Suyun Yolu Beatrice Film Tanıtımları 5 11 Mayıs 2022 21:29
Makyaj Yapmadan Parlayan Bir Cilde Sahip Olmanın 10 Yolu Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 0 09 Mayıs 2022 12:58




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net