Forum Logo




Testi kebabı, çömlek kebabı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Temmuz 2024, 09:27   #1
Çevrimiçi
Testi kebabı, çömlek kebabı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?




Testi kebabı, çömlek kebabı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Www.TrendForum.Net

Çömlek Kebabı





Çömlek Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Kebabı yapmak çömlek ya da testi

1 kg kuzu kuş başı doğranmış, kuzu kol tercih edebilirsiniz.
200 gram kuyruk yağı
4 adet domates
5 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Sıvıyağ
Kimyon

Ağzını kapatmak için kullanılacak hamur için

200 gr un
Su




Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır?




Orijinalinde kömür ateşinde pişmekte ya da tandırlarda pişmektedir. Ancak sizin böyle bir imkanınız yoksa yüksek ısıdaki fırında da pişirebilirsiniz.

Çömleğin içerisine sırası ile sıvıyağ, kuyruk yağı et, sebzeler domates konulur en üste soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesler yerleştirilir ve kalan kuyruk yağı tereyağı ve baharatlar da eklenerek ağzı sıkıca kapatılır.

Ağzını kapatmak için hamur hazırlanır ve hamurla kapatılır. Hamurun ortası hava alması için delinir.

Çömlek kebabı hazır olduğunda köz üzerine ya da fırına verilir ve yaklaşık 3 saat pişirilir. Ardından sıcakken çömlek kırılarak servis edilir. Afiyet olsun.


Çömlek Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?


Çömlek kebabında kuzu eti kullanmanız lezzeti arttıracaktır.

İçerisine biber soğan domates gibi sebzeleri arttırabileceğiniz gibi çeşitli sebzelerle de destekleyebilirsiniz.

Etleri çömleğe koymadan marine etmekte fayda var. Böylece hem daha lezzetli olacak, hem de daha çabuk pişecektir.

Kuzu eti marine edilirken bir miktar süt eti daha çabuk yumuşatacaktır.

Közde yapılacaksa testi köze gömülür ve ısıtılır. Köz sürekli desteklenerek ısıyı kaybetmemesi sağlanır.

Etlerinizin sert kalmasından endişeleniyorsanız ön haşlama işlemi yaparak daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Çömleğin ağzı hamurla kaplanmadan önce bezle de kapatılmalıdır. Ardından hamurla kapatılmalı ve hava alıp daha iyi pişmesi için hamurun ortası delinmelidir.

Çömlek içindeki tüm malzemelerin eşit bir şekilde pişmesi için ara ara sallanmalıdır ve ateş kontrol edilerek pişirilmelidir.

Dilerseniz evde fırında yüksek derecede de pişirebilirsiniz.

Hamur piştiğinde kebapta pişmiş sayılabilir. Pişme derecesini hamura bakarak anlayabilirsiniz.





Alıntı
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çömlek, kebabı, malzemeleri, nasıl, nelerdir, noktaları, püf, testi, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Masaüstü PC Temizliği Nasıl Yapılır? Tüm Püf Noktaları! Beatrice Bilgisayar ve Donanım 0 19 Mayıs 2024 14:53
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? Beatrice Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 2 04 Ocak 2024 15:40
Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Beatrice Tatlılar 1 04 Ekim 2023 05:00
hamsikoli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Beatrice Trend Yemek Tarifleri 0 03 Ekim 2023 23:18
Akciğer kanseri riski için basit parmak testi: Schamroth Testi nasıl yapılır? Zeytin Sağlık Haberleri 0 08 Mayıs 2023 12:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net