Forum Logo




Tahran'da Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisi açıldı

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Ekim 2023, 15:07   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Tahran'da Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisi açıldı




Tahran'da Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisi açıldı
Www.TrendForum.Net

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle İran’ın başkenti Tahran'da, “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisi” açıldı.



Tahran Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle, İran’ın başkenti Tahran'da, Anadolu Ajansının fotoğraflarıyla, “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisi” açtı.

Tahran’daki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Kültür Enstitüsü binasındaki sergiye Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, YEE Denetim Kurulu Üyesi Ali Özgündüz, EİT Kültür Enstitüsü İran Temsilcisi Selman Rüstemi, EİT Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Avni Bıçaklı, Tahran YEE Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir, EİT temsilcileri ve İranlıların yanı sıra ülkede bulunan Türk vatandaşları katıldı.

Serginin açılışında, kadınlardan oluşan İranlı İstgah müzik grubu, ziyaretçilere müzik ziyafeti sundu.

Tahran Büyükelçisi Kırlangıç, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsünün, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Tahran’da açtığı serginin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ankara fotoğraflarından oluşan bir sergi. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış ilk binaları görüyoruz. O döneme ait dokuyu görüyoruz. Bize cumhuriyetin başlangıç noktasını hatırlatıyor” dedi.




TARİHİ ANKARA FOTOĞRAFLARI

Tahran YEE Koordinatörü Özdemir de Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı şehirlerinde 100. yıl etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlediğini belirtti.

Özdemir, “Bizler de Tahran Yunus Emre Enstitüsü olarak Anadolu Ajansından temin ettiğimiz tarihi Ankara fotoğraflarını, özellikle Cumhuriyetin ilk döneminde inşa edilen önemli yapıların fotoğraflarını sergileme imkanı bulduk” diye konuştu.



EİT Kültür Enstitüsü İran Temsilcisi Rüstemi de Uluslararası bir kültür kurumu olarak EİT Kültür Enstitüsü'nün görevlerinden birisinin, kültürel, sanatsal ve edebi etkileşimleri güçlendirmek olduğunu söyleyerek, EİT bölgesindeki ortak ritüellerin korunması ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.



EİT Kültür Enstitüsü'nün üye ülkelere ikinci evleri olarak her zaman açık olduğunu kaydeden Rüstemi, “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Ankara Fotoğrafları Sergisinin düzenlenmesi de EİT’in kültürler misyonu doğrultusunda yapılmıştır” dedi.

ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
100, açıldı, ankara, cumhuriyetin, fotoğrafları, sergisi, tahranda, tarihi, yılında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler Sergisi ziyaretçilerini ağırlıyor Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 10 Ekim 2023 11:08
Ankara'da Latin Amerika UNESCO Dünya Mirası fotoğraf sergisi açıldı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 26 Eylül 2023 13:42
İzzet Keribar’ın Türkiye’nin Sinagogları fotoğraf sergisi Tel Aviv'de açıldı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 09 Ocak 2023 10:44
Ankara'da Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı Zeytin Ülkemizden Haberler 0 27 Ekim 2022 11:58
Cumhuriyetin yüzüncü yılında yeni Beşiktaş! KoJiRo Beşiktaş 0 23 Mayıs 2022 20:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net