Forum Logo




Zeus ve Hera


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By BeSte
  • 1 Post By Razor

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Temmuz 2024, 16:01   #1
Çevrimiçi
Prenses Üye
Zeus ve Hera




Zeus ve Hera
Www.TrendForum.Net

Daha çok var böyle… Saymakla bitmez. Ayrı bir yazının konusu bile olabilir bunlar. Hepsinden anlamamız gereken nedir? Bunu düşünmeyi daha çok seviyorum.

Zeus ve Hera’yı okuyup araştırdığınızda ikisinin de ciddi derecede kişiliklerinin bozuk olduğunu görürsünüz. Hera kadınların bütün kötü özelliklerini barındırırken, Zeus erkeklerin bütün kötü özelliklerini barındırır. Sevimsiz ve gürültücü ebeveynlere benzerler. Cinsellik şüphesiz o dönem için bir yaratma unsurudur.

Tanrılar da üreyerek insanları ve başka tanrıları meydana getiriyorlardı. Bu kadar çok çocuğu olan bir adam belki de onlar gözünde tek eşliliğe çok uygun bir adam olamazdı.

Karısı Hera’yı her fırsatta aldatan, ama karısından da bir o kadar korkan, cinsel arzuları ve kendi çıkarları doğrultusunda, elde etmek istediklerini her türlü yola başvurarak elde eden bencil, kibirli, sevimsiz bir tanrıdır.

Hades bile birçok yönüyle neredeyse ondan iyidir. Kız kardeşi Hera ile tuhaf bir evlilikleri vardır. Bunu Hera ile ilgili yazdığım yazıdan da okuyabilirsiniz. Zeus’un çok kahramanca tavırlar sergilediği, çok asil ve onurlu davrandığı görülmez. Görülse bile bir Tanrıya yakışacak seviyede değildir.

Eski insanların onlar için söyledikleri ve tanrılara yaklaşımları oldukça ilginçtir. Özellikle Hera ile birlikte sevgiden değil de korkudan beslenirler sanki. Zeus’un karakteri tahta oturmadan önce ve tahta oturduktan sonra bir takım değişiklikler gösterir. Acımasız, çıkarcı, entrikacı ve bencil tanrılardır.

Ancak yine üzerinde durulması gereken asıl konu eski insanların cinsellik, doğurganlık ve yaratıcılık ile kuvvetli bağlar kurmasıdır. Erkek bir tanrının olabildiğince dişi ile birlikte olup yeni şeyler yaratması onlar için normal bir düşüncedir. Sanki Hera’nın kıskançlığını eğlenceli hikayeler kurmak için üretmişlerdir.

Zeus ölümlü ya da Tanrı fark etmez hangi kadınla birlikte olursa olsun, bir yaratıcı olduğu için bu ilişkilerin ardından yeni ve önemli şeyler yaratmıştır. Mesela buna bir örnek verelim.

Zeus’un ikinci eşi adaleti simgeleyen Themis’tir demiştik. Bu birliktelikten Hora ve Moiralar meydana gelmiştir. Yani ”Disiplin, Adalet ve Barış” Yani Zeus aynı zamanda yeni kavramlar da üretiyordu.

O dönemde yaşayan insanlar dünyanın acımasız koşullarının ancak bu kişilikte, dengesiz tanrılar tarafından oluşabileceğini düşünmüş olmalılar.
PERDELER_ bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 15 Temmuz 2024, 18:41   #2
Çevrimiçi
Raiden
Yanıt: Zeus ve Hera




Karımı aldatma challenge.Abone olup yorum atmayı unutmazsanız sevinirim.
Bir dahaki videoda kızım Afrodit ile aldatacağım."
BeSte bunu beğendi.
__________________
Daha çok gülümse,kronik kötümser.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hera, zeus


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Blood of Zeus S2 KoJiRo Anime 0 25 Şubat 2024 09:53
Farmasi Hera Edp KoJiRo Vücut ve Cilt Bakımı 0 18 Şubat 2024 15:56
Kübra Hera Aslan Resimleri Asi Ruh Yerli Ünlü Resimleri 0 14 Temmuz 2023 09:07
Gök Tanrısı Zeus Razor Mitoloji 2 11 Haziran 2023 18:21
Olympos Tanrıçası Hera Razor Mitoloji 6 26 Kasım 2022 01:03




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net