Forum Logo




Kadınların birbirlerini neden kıskandığını konu alan dikkat çekici bir araştırma.

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 1 Post By dae
  • 3 Post By KaraBiber

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ekim 2024, 16:21   #1
Çevrimdışı
dae
Trend Üye
Kadınların birbirlerini neden kıskandığını konu alan dikkat çekici bir araştırma.




Kadınların birbirlerini neden kıskandığını konu alan dikkat çekici bir araştırma.
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

sosyal karşılaştırma teorisi

bir kadın, toplumda kabul görmenin peşine düştüğünde, güzellik ve başarı gibi kavramları kendisi için bir ölçüt olarak belirler. bir gün, hemcinslerinden birinin ona göre daha başarılı olduğunu düşündüğünde, içindeki kıskançlık duygusu yavaşça filizlenir. bu his, fiziksel görünüm veya iş hayatındaki başarıdan kaynaklanır ve onu sürekli olarak kendini karşılaştırmaya iter.


toplumsal baskılar ve rekabet
toplumun dayattığı güzellik ve başarı standartları, bir kadının hayatında hep bir gölge gibi peşinden gelir. bir kadın, sosyal medyada gezindiğinde, hemcinslerinin bu standartlara daha fazla uyduğunu görür. her ne kadar dışarıdan sakin görünse de içindeki rekabet ve kıskançlık duygusu ona huzur vermez. bu baskılar, kadınlar arasındaki rekabeti artırır ve kıskançlığın temelini oluşturur.


duygusal rekabet
bir kadın, yakın çevresindeki başka bir kadının daha popüler olduğunu fark ettiğinde, bu durumu kabullenmekte zorlanır. içten içe, arkadaşlık ilişkilerinde kendisinin geride kaldığını hisseder. romantik ilişkilerde de benzer bir duygu yaşanır; başka bir kadının partneri tarafından daha çok sevildiğine inandığında, bu rekabet duygusu kıskançlığa dönüşür ve kadının iç dünyasında dalgalanmalara yol açar.


evrimsel psikoloji
geçmişten günümüze, kadınlar, kaynaklara erişim ve partner seçiminde sessiz bir rekabet içinde olmuştur. bir kadın, içgüdüsel olarak hemcinslerinden biriyle aynı kaynaklar için yarıştığını fark ettiğinde, bu durum kıskançlık duygusunu tetikler. evrimsel süreçlerin bu rekabeti desteklediği düşünülür ve kadının içinde bu duygu yoğunlaşır.


kültürel normlar
bazı kültürlerde, kadınlar arasında güçlü dostluklar kurulur, fakat bu dostluklar zaman zaman rekabetle gölgelenir. bir kadın, en yakın arkadaşının bile kendisinden daha başarılı ya da daha çekici olduğunu düşündüğünde, içten içe kıskançlık duymaya başlar. bu durum, kültürel normların ve beklentilerin bir yansımasıdır ve kadınlar arasında gizli bir rekabeti körükler.


kendilik değeri ve güvensizlik
bir kadın, kendi değeriyle ilgili şüpheler yaşadığında, hemcinslerinin başarılarını ve güzelliklerini kendisiyle kıyaslamaktan kaçınamaz. başka bir kadının başarısı, onun içinde eksiklik hissi uyandırır ve bu güvensizlik, kıskançlık duygularını besler. kadın, kendine olan güvenini sorguladıkça, hemcinslerinin başarıları gözünde büyür.


fiziki görünüm ve güzellik kıskançlığı
bir kadın, güzelliğin toplumda ne kadar önemli olduğunu bildiği için, hemcinslerinin fiziksel özelliklerine dikkat eder. başka bir kadının daha çekici ya da dikkat çekici olduğunu düşündüğünde, bu durum onu rahatsız eder. güzellik yarışında geride kaldığını hissetmek, kadının içinde bir kıskançlık ateşi yakar.


sosyal statü ve başarı
kadınlar arasında iş dünyasında başarı önemli bir yer tutar. bir kadın, iş yerinde yükselme çabası içindeyken, başka bir kadının ondan daha hızlı bir şekilde başarıya ulaştığını fark ettiğinde, bu durum ona ağır gelir. hemcinsinin sosyal statüsü, onun için kıskançlık kaynağı haline gelir ve bu duygu iş yerinde ilişkileri karmaşık hale getirir.


yakın ilişkilerde kıskançlık
bir kadın, partnerinin ya da yakın çevresinin dikkatini başka bir kadına yönlendirdiğini düşündüğünde, bu durum onu derinden etkiler. hemcinsinin ilişkide daha fazla ilgi ve sevgi gördüğünü düşündüğünde, kıskançlık hissi onu rahatsız eder. bu his, ilişkileri karmaşıklaştırır ve kadının duygusal dünyasında derin izler bırakır.


Alıntıdır..
gupse bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Ekim 2024, 16:23   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Kadınların birbirlerini neden kıskandığını konu alan dikkat çekici bir araştırma.




Ay sanki bir kadınlar kıskanç erkekler değil biraz erkek kıskançlığı da araştırılsın
Beatrice, gupse ve Allecra bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Ekim 2024, 15:29   #3
Çevrimiçi
Kral ya da köylü fark etmez, en mutlu insan yastığa başını huzurla koyan insandır
Yanıt: Kadınların birbirlerini neden kıskandığını konu alan dikkat çekici bir araştırma.




Aman neyini kıskanıcam boş iş bunlar
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alan, araştırma, bir, birbirlerini, çekici, dikkat, kadınların, konu, kıskandığını, neden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Adamın, karısını neden kıskandığını öğrenen Müge Anlı sessiz kalamadı: Yok devenin nalı BBQ SAUCE Ünlülerin Dünyası 1 18 Eylül 2023 17:11
Araştırma: İnsanlar kendini olduğundan daha çekici görüyor Zeytin Kafamıza Göre 11 04 Eylül 2023 23:37
Evlenecek Eş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 3 28 Ağustos 2023 08:57
Araştırma sonuçlandı: Gözlük insanları daha zeki ve çekici göstermiyor Zeytin Kafamıza Göre 11 23 Mayıs 2023 19:53
Sinema Jedi’ların Doğuşunu Konu Alan “Star Wars” Filmi “Dawn of the Jedi” Geliyor Efrasiyab Sinema Dünyası 1 17 Nisan 2023 11:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net