Forum Logo




Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By KoJiRo
  • 1 Post By CtrL

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Temmuz 2024, 20:27   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı




Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı
Www.TrendForum.Net



Cybernews‘e göre tarihteki en önemli şifre sızıntısı 4 Temmuz’da meydana geldi. Önde gelen bir bilgisayar korsanlığı forumunda RockYou2024 olarak adlandırılan bu sızıntı, 9.948.575.739 benzersiz şifreyi düz metin halinde derliyor. Rakamlar biraz birbirine karışmış olabilir. İfşa edilen yaklaşık 10 milyar şifre var, yani benzeri görülmemiş ölçekte bir saldırı söz konusu.

Çoğumuz belirlediğimiz bir şifreyi birden farklı uygulamada ve sitede kullanıyoruz, sonrasında tekrar güncellemiyoruz. Hatta bazen platformlara giriş yaparken uyarılarla karşılaşmış olmalısınız. Örneğin Google Chrome, “Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu.” şeklinde hata mesajı verebiliyor. Bu da demek oluyor ki daha önce parolanızı kullandığınız bir site hack’lenmiş.

Nitekim tavsiyeleri tekrarlamakta fayda var. Bu konuyu ciddiye almalı ve şifrelerinizi bazı sıklıklarla değiştirmeli ya da hizmete bağlı olarak birkaç farklı şifre arasında gidip gelmek yerine güvenli bir şifre yöneticisi kullanmalısınız. 2FA (İki Faktörlü Kimlik Doğrulama) veya MFA (Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama) kullanmak da güvenlik seviyesini artıracaktır.

“RockYou2024” aslında önceki şifre sızıntılarının bir araya getirilmiş hali. Önceki “RockYou2021” derlemesiyle birlikte 8.4 milyar şifre ifşa edilmişti. Dolayısıyla, RockYou2021 ve RockYou2024 arasında listeye sadece yaklaşık 1,5 milyar şifre daha eklenmiş diyebiliriz. ObamaCare’e göre, bu 1,5 milyar şifrenin en azından bir kısmı RTX 4090 yardımıyla kırıldı.

Cybernews’in bu yayınlarla ilgili ilk haberinde, hack ekibinin ileriye dönük olarak yapabilecekleri detaylandırılmıştı. Cybernews ekibi şunları söyledi:

“Saldırganlar, kaba kuvvet saldırılarına karşı korunmayan herhangi bir sistemi hedef almak için on milyar güçlü RockYou2024 derlemesini kullanabilir. Bu derleme, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden internete bakan kameralara ve endüstriyel donanıma kadar her şeyi içeriyor. Dahası, hacker forumları ve pazar yerlerinde bulunan ve örneğin kullanıcı e-posta adresleri ve diğer kimlik bilgilerini içeren diğer sızdırılmış veritabanlarıyla birlikte RockYou2024, veri ihlalleri, mali dolandırıcılıklar ve kimlik hırsızlıklarının art arda gelmesine katkıda bulunabilir.”

Cybernews bu konuda haklı, lakin son dönemde aniden 10 milyar şifre kırılmış değil. Ancak ne olursa olsun, şimdiye kadar ortaya çıkarılan 10 milyar farklı parola varyasyonu bulunuyor. Liste 2021’den bu yana güncellendiği ve muhafaza edildiği için kullanıcılar her zaman önlemini almalı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Beatrice bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 07 Temmuz 2024, 21:01   #2
Çevrimiçi
Saygın Üye
Yanıt: Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı




trendforum şifremi ele geçirmiş olabilirler
Beatrice bunu beğendi.
__________________
**
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2024, 08:09   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı




Şifrelerim elden gidiyeah
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, kullanıcı, milyar, sızdırıldı, tarihin, İfşası, Şifresi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
TrendForum.Net'in Sahne Fake Üyelik İFşası Er Şaban Kafamıza Göre 75 03 Ağustos 2023 09:41
Sen üç milyar yedi yüz elli milyon milyar parayı ne yaptın! Fiona Komedi ve Mizah 2 28 Mart 2023 21:09
Japonya'da doğum sayısında tarihin en büyük düşüşü: Nüfus artışı için devlet kurumu açacak Zeytin Dünyadan Haberler 0 02 Mart 2023 13:13
Evde Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? Modem Şifresi Değiştirme Yöntemleri... DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 11 Kasım 2022 10:16
Tarihin ilk kedi fotoğraflarından Beatrice Hayvan resimleri 2 07 Ağustos 2022 12:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net