|
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
02 Ağustos 2024, 23:33 | #1 |
Çevrimiçi
|
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Malzemeleri
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Malzemeleri Www.TrendForum.Net
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Malzemeleri
1 kg kabak 500 gram kıyma 1 çay bardağı zeytinyağ 2 adet yada bir büyük boy soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 avuç doğranmış maydanoz Salçalı naneli su için: 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru nane Üzeri için 1 su bardağı çırpılmış yoğurt Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Yapılışı İlk kabakları yıkadıktan sonra çatal yardımıyla üzerine şekil verin. Kabakları ikiye bölün ve içlerini oyun. İçlerini atmayın üzerini kapatmak için kullanıcaz bir kısmını. Kabakları kızgın yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı soteleyin. Üzerine isteye bağlı dolmalık fıstık koyun (ben kullanmadım) Ardından domates salçasını da ekleyin. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin kıyma suyunu salıp çektiğinde üzerine haşlanmış nohutları ekleyin. En son ince kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın. Kabakların içine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyup ağzını kapatın. Borcam ya da fırın kabına kabakları dizin. Bir kap içerisinde bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı salça ve naneyi de ekleyip iyice karıştırın. Salçalı suyu kabakların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dk pişirin. Pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkartın. Servis ederken yoğurt ve salçalı sudan üzerine gezdirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
03 Ağustos 2024, 00:11 | #2 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Malzemeleri
yeriz mis
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
03 Ağustos 2024, 00:34 | #3 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi'nin Malzemeleri
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
dolmaların, mahşi, malzemeleri, tarifinin, Şahı, Şıhıl |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Testi kebabı, çömlek kebabı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? | Beatrice | Et-Tavuk-Sebze Yemekleri | 0 | 23 Temmuz 2024 09:27 |
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi | KoJiRo | Et-Tavuk-Sebze Yemekleri | 2 | 03 Mart 2024 19:48 |
Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? | Beatrice | Tatlılar | 1 | 04 Ekim 2023 05:00 |
hamsikoli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? | Beatrice | Trend Yemek Tarifleri | 0 | 03 Ekim 2023 23:18 |
Yunanistan'da Ukraynalılar için toplanan yardım malzemeleri yandı | KoJiRo | Dünyadan Haberler | 0 | 26 Mayıs 2022 21:38 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net