Forum Logo




Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By f8r7t
  • 1 Post By Nelly

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Mayıs 2024, 23:50   #1
Çevrimiçi
Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor




Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor
Www.TrendForum.Net

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor




Sokaklardaki başıboş köpekler için yapılacak düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların devam ettiğini belirterek "Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor." dedi. Çelik, köpeklerin uyutulmasıyla ilgili soruya "Toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var." yanıtını verdi.

AK Parti'nin, başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşılırken parti sözcüsü Ömer Çelik, yapılacak düzenlemeyle ilgili konuştu. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çelik, düzenlemenin en geç 2 hafta sonra Meclis'e geleceğini açıkladı.

"ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme olduğu ifade edildi. Çalışmalar ne durumda, taslakta uyutmayla ilgili bir seçenek olduğu da yine iddia nasıl yorumlarsınız?" sorusuna yanıt veren Çelik, şu ifadeleri kullandı:"Adı üstünde taslak. Bununla ilgili olarak toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var. Biliyorsunuz bu çerçevede henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor. Ama dediğim gibi taslak üzerinde ortadaki bütün görüşler tartışıldığı çalışma var, çalışma devam ediyor."

TEKLİFTE NELER YER ALIYOR?

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırlık aşamasında olunan kanun teklifinde, alınan kulis bilgilerine göre detaylar da belli olmaya başladı. Hazırlık sürecinde dünyadaki örneklerinin de incelendiği çalışmada İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir teklifin ortaya çıkacağı öğrenildi. AK Parti kaynaklarının aktardığına göre teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulmasıyla ilgili seçenek de olacak.

SOKAK KÖPEKLERİYLE İLGİLİ SÜREÇ NASIL OLACAK?

Düzenlemeyle ilgili alınan bilgilere göre belediyeler barınaklarındaki kapasite kadar köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanına çıkacak. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün bekleme süresi olacak.

SAHİPLENİLMEYENLER UYUTULACAK

Belirlenen 30 günlük süre sonuna kadar sahiplenilmeyen köpekler için uyutma kararı uygulanacak. Kaynaklar, uyutmanın merhamet şartlarıyla uygulanacağı ayrıntısını paylaştı.Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanacak yeni köpekler gelecek ve süreç bu yöntemle devam edecek.

SAHİPLENİLENLERE ÇİP

İlan sonrası yapılacak sahiplenilme sonrası hayvanlara çip takılacak. Sahiplenen kişinin köpeğe tutumu ve sorumlulukları ise takip edilecek





Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2024, 08:36   #2
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor




Çok karışık bi’ konu. Ben de çok köpek kedi besledim. Hayvanları severim delicesine ama haberlere bakıyorum ve cidden bu işin kontrol atlına alınması gerekiyor. Belli alanlarda bakılmaları lazın. Kontrollü üreme şart! Kısırlaştırmalar şart! Saldırmıyorlar diyorlar ama birçok saldırı haberi de görüyoruz. Adamın çocuğuna saldırıyor, adam gidip o sinirle üzüntüyle köpeği vuruyor sonra hayvan hakları! O adam hayvan hakkını dinler mi? Yaşlı bi teyzeye 5-6 tane köpek saldırmıştı hatta geçen aylarda ee o teyzenin oğlu kızı gelse vursa köpekleri ne kadar suçlu olacak? Sonra yine hayvan hakları hayvan hakları… Ben kendi adıma cevap vereyim, Allah korusun başıma böyle bir şey gelmesin elbette ama gelirse şayet o köpekleri direk yakalar keserim. O saatten sonra hayvan hakkı dinlemem o köpekler için.

Söyleyeceklerim bu kadar.
Allecra bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2024, 13:02   #3
Çevrimdışı
Mind matter.
Yanıt: Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis\'e geliyor




Vicdansızlık diye yorumladım.
Maalesef insanoğlu yine kendi sorumsuzluğunun bedelini başkasının canını yakarak düzeltmeye çalışıyor. Zamanında yapılması gerekenler eğer yapılsaydı, şu an bu halde olmazdık. Popülasyonun artmaması için hiçbir şey yapmamış çok değerli belediyelerimiz (!) Şimdi kökten çözüm diyerek, câni modunda sokak sokak köpek arıyor öldürmek için. Bu uygulamayı çıkaran da, buna destek verenlerin de katilden hiçbir farkı yoktur.
f8r7t bunu beğendi.
__________________









" Meltemin estiği gökyüzünde
seni bekleyen özgürlük var,
gel gör ki sen;
'ya düşersem?' diye sorup duruyorsun.
Peki canımın içi,
ya uçarsan? "
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
düzenleme, geliyor, ilgili, köpekleriyle, meclise, sokak


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Teklif Meclis'e geliyor! Şans oyunlarında ikramiye dağıtım üst sınırı yüzde 90'a çıkarılıyor Beatrice Ülkemizden Haberler 0 21 Kasım 2023 18:23
Sözleşmeliye kadro düzenlemesi bugün Meclis'e geliyor Zeytin Ülkemizden Haberler 0 26 Aralık 2022 11:42
Orta gelirliler için yeni konut projesi geliyor (Konut kredisinde düzenleme olacak mı? ) Zeytin Ekonomi Dünyası 0 23 Aralık 2022 13:37
Günübirlik tesisler Meclis gündeminde! Sıkı denetim ve cezalar geliyor Zeytin Ülkemizden Haberler 0 17 Ekim 2022 10:24
Bakan Koca Meclis'ten geçen önemli yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net